Henótês-seurakunta Henótês-seurakunta

AJO-OHJEITA HENÓTES-SEURAKUNNAN TILAISUUKSIIN

SALON HENÓTÊS-SEURAKUNTA

Ohjeet 110-tietä (vanha 1-tie) tuleville:

Helsingin suunnasta tultaessa 110-tietä käännytään ensimmäisestä riteyksestä vasemmalle. Tien risteyksessä on opastus Pahkavuoreen. Tien nimi on Helsingintie (vanha Turku-Helsinkitie) ja sitä ajetaan noin 1.5 km, kunnes tullaan ensimmäiseen liikennevalolliseen risteykseen. Tästä risteyksestä yksi risteys eteenpäin käännytään vasemmalle Kadun nimi on (Rummunlyöjänkatu 7 A 3 krs). Sisäänkäynti kadun puolelta (pihan puolelta pääsee myös. Parkkialue on aivan seurakunnan vieressä molemminpuolin seurakuntaa.

Turusta tultaessa 110-tietä tienviitta oikealle Sepänkatu. Risteys on aivan Salon kohdalla ja se on liikennevalollinen risteys. Sepänkatua pitkin ajetaan kadun päähän, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Turun tielle. Tätä tietä ajetaan noin 600 metriä kunnen tullaa risteyseen, jossa lukee Rummunlyöjänkatu ja seurakunta sijaitsee puolella vasemmallla puolella (Rummunlyöjänkatu 7 A 3 krs). Sisäänkäynti kadun puolelta sekä pihan puolelta. Parkkialue on aivan seurakunnan vieressä molemminpuolin seurakuntaa.

HELSINGIN HENÓTÊS-SEURAKUNTA

Hämeentie 69 sijaitsee Vallila-Hermannissa, joka on itä-koillista kantakaupunkia. Hämeentie johtaa Hakaniemen torilta Lahden moottoritielle. Rakennus sijaitsee viistosti raitiovaunuvarikkoa vastapäätä.

Raitiovaunuilla numerot 6 ja 8 sekä seitsen- ja kuutosalkuisilla linja-autoilla pääsee seurankunnan kokoontumistilaan. Seitsenalkuiset (7xx) linja-autot ajavat Hämeentietä pitkin, pysäkki esim. Vallilan ala-asteen kohdalla, ristikkotien jälkeen, josta n. 200 metrin kävelymatka. Kuutosalkuiset (6xx) linja-autot ajavat Mäkelänkatua pitkin, pysäkki esim. Vallilan kirjasto, josta n. 5 min kävelymatka. Lähin metroasema on Sörnäinen, josta joka edellämainituilla raitiotievaunu- tai linja-autolinjoilla tahi kävellen n. 10 minuuttia.

Autolle löytyy pysäköintitilaa esim. Hauhontieltä, yksisuuntaiselta (pohjoisesta-etelään) Orion-kadulta. Kadut ovat samansuuntaisia Hämeentien kanssa. Hauhontie on Hämeentien läntisellä puolella ja Orionkatu itäisellä puolella. Itäiseltä puolelta löytyy yleensä vapaata myös Vellamonkadulta, jolle käännytään Hämeentieltä, Vallilan ala-asteen kohdalta liikennevaloista.

BERGVIKIN TOIMINTAKESKUS

Salosta ajetaan 15 km Helsingin suuntaan valtatie 1:tä. Käännytään oikealle risteyksestä, jossa on tienviitta "Valkjärvi". Ajetaan 3,7 km ja käännytään vasemmalle risteyksestä, jossa on tienviitta toimintakeskukseen. Tätä tietä ajetaan noin 300 metriä. Bergvik oli prof. Aapeli Saarisalon toimintapaikka. Kartano sijaitsee kauniin järven rannalla. Turusta Valkjärven risteykseen on matkaa 67 km ja Helsingistä 99 km.